Pantalonii culottes- Cum îi alegem și cum îi purtăm?

Pantalonii culottes au fost introduși în modă la inceputul aniilor 30´ de către designerul Elsa Schiaparelli și se bucură de o revenire impresionantă în ultimii ani.

2972f80e903fe21f6d901f5b133e4841Lejeri și vaporoși, comozi dar în același timp sofisticați, pantalonii culottes se termină imediat după genunchi, dar uneori pot fi, fie mai scurți, fie într-o lungime midi. Arătând ca o fustă atunci cand sunt purtați, acest model reușește să combine armonios eleganța și comoditatea. Comozi fiind, sunt perfecți pentru primăvară și vară pentru că sunt chic, lejeri și arată bine fără prea multe straturi.

 

Cum îi alegem în funcție de forma corpului:

În alegerea unui pantalon de acest tip există unele aspecte legate de forma corpului , care merită să fie luate în considerare. Culottes sunt alegerea perfectă pentru a evidenția picioarele subțiri și pentru a distrage atenția din zona pieptului. Așadar, sunt o opțiune bună pentru o femeie subțire cu picioare lungi.  Aceștia sunt de asemena potriviți pentru femeile mai plinuțe, cu mențiunea că acestea ar fi de preferat să aleagă o lungime întreagă a pantalonului, pentru a crea iluzia unor picioare mai subțiri și a unei înălțimi naturale. Femeile înzestrate cu forma clepsidrei, pot de asemena opta pentru acest tip de pantalon. Alegeți, așadar, un pantalon cu talie înaltă pentru a evidenția frumos talia de viespe caracteristică acestui tip de siluetă. Cullotes pot fi potriviți și pentru femeile minione, cu condiția de a alege un pantalon cu lungime întreagă, în așa fel încât să creeze impresia picioarelor mai lungi.

După ce avem o idee despre cum îi alegem în așa fel încât să ne avantajeze tipul de siluetă, să vedem mai departe

Cum îi purtăm:

Pentru că pantalonul culotte este un model pe jumătate fustă, pe jumătate pantalon este important, atunci cand îl combinăm, să acordăm atenție părții de sus. Regula generală ar fi ca atunci când în partea de jos purtăm ceva mai amplu, în cea de sus să alegem ceva o idee mai „pe corp”. Dar asta nu înseamnă că nu puteți experimenta cu proporțiile, alegând ceea ce se potrivește cel mai bine fizicului vostru.

Poze de pe Pinterest

Poze de pe outfitideashq.com

Tot pentru că pantalonul culottes este un model care, purtându-l, te face să ieși din zona ta de confort, aș sugera ca în partea de sus să ne păstrăm pe o linie mai simplă. Dar asta nu înseamnă că o combinație extravagantă, pentru cele mai curajoase, nu va arăta bine.

pantaloni-culotte-tacchi-2.jpg

pantaloni-culotte-tacchi-3               Poze de pe modemoiselle.it

 

Poze de pe lakshmintrance.com, glamradar.com

Poze de pe Pinterest

Acest model de pantaloni va scoate în evidență pantoful pe care îl purtăm. O pereche de pantofi cu toc înalt în combinație cu pantalonii culottes arată minunat indiferent de forma corpului. Tocurile îți vor alungii picioarele creând impresia unei siluete mai subțiri. Dar, cu puțină atenție la detalii, prin crearea unei siluete echilibrate, culottes pot arăta nemaipomenit purtați și cu o pereche de pantofi fără toc. Purtând o pereche de culottes ce se termină imediat peste genunchi și care evidențiază linia taliei, veți reuși să creați impresia de alungire a liniei piciorului de la coapse în sus.

Poze de pe Pinterest

Un alt truc atunci când purtați culottes cu pantofi fără toc, este să alegeți culoarea pantofilor apropiată de tonul pielli voastre, pentru a nu creea un contrast mare. În acest fel, veți reuși să lungiti vizual linia piciorului.

Poza de pe youlookfab.com  Poza de pe Pinterest

Ideea principală, atunci când purtați pantalonii culottes, este să vă imaginați că purtați o fustă în formă de A și să-i asortați ca atare. În afară de aceste sfaturi, îndrăzniți! Combinați, experimentați, ieșiți din zona de confort și veți fi surprinse de rezultat!

Vouă vă plac? Aveți curaj să îi purtați?

Ioana

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s