Co washing- Cum să ne spălăm părul doar cu balsam

Din categoria îngrijirea părului, am să vorbesc astăzi despre metoda co-washing.

153398174

Co washing este prescurtarea de la „conditioner only washing” şi este o metodă alternativă de spălare a podoabei capilare, folosind doar balsamul de păr și o linguriță de zahăr brun. Am descoperit metoda aceasta cu câțiva ani în urmă, o folosesc regulat și sunt foarte mulțumită de rezultat.

Dacă vă întrebați cum se poate obține o curățare adecvată folosind doar balsamul de păr, răspunsul este simplu: balsamul este compus în mare parte din aceleași ingrediente ca și șamponul, doar că într-o cantitare inferioară și nu la fel de agresive, având, prin urmare, aceeași putere de curățare. Așadar, puterea agresivă de curățare ce îi lipsește balsamului de păr, vine înlocuită în co washing de către zahărul brun, acesta din urmă acționând ca un lejer scrub asupra scalpului, facilitând astfel spălarea.

Co washing-ul este indicat în special persoanelor constrânse să apeleze la spălări frecvente cu riscul de a compromite părul. Este indicată posesoarelor de păr creț, uscat sau foarte des.

Un aspect important de ținut cont este faptul ca în această metodă se vor folosi doar balsamurile de păr fără silicon și parafină.

Obișnuiesc să folosesc această metodă cam o dată pe lună, în condițiile în care părul meu nu este uscat.

Cum procedăm:

Se umezește bine părul, se înlătură excesul de apă după care se aplică amestecul, masând foarte bine scalpul. Se lasă să acționeze câteva minute, după care se clătește foarte bine.

470367918

Când folosiți această tehnică, trebuie să țineți cont de tipul părului atunci când vine vorba despre frecvența cu care o folosiți.Rezultatul imi place foarte mult și a devenit parte din rutina mea de îngrijire a părului.

Voi știați de această metodă? Ați încercat-o?

Poze de pe morguefile.com

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s