Fusili tricolori cu Creveti Scampi

Când vreau să-mi răsfăț familia, le gătesc fructe de mare. Am făcut prietenie cu ele când locuiam în Italia și de atunci, le prepar de câte ori am ocazia. Datorită faptului că sunt bogați în proteine, dar nu conțin multe grăsimi saturate, creveții Scampi sunt foarte sănătoși și recomandați în orice dietă echilibrată și sănătoasă.

Eu îi prepar cel mai frecvent cu pastă, dar îmi plac în numeroase combinații. Timpul de preparare al acestei rețete este relativ scurt, puțin efort cu rezultate delicioase.

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 500 g creveti scampi curățați
  • 500 g fusili
  • 200 g smântână
  • 50 g unt
  • 1/2 căței de usturoi
  • rozmarin
  • mărar
  • sare și piper după gust

Mod de preparare:

Se pune într-o tigaie încăpătoare untul împreună cu cățelul de usturoi zdrobit și rozmarinul, apoi se adaugă creveții și se lasă pe foc până devin roz. Când creveții sunt făcuți, se iau de-oparte iar în tigaie se adaugă smântână. Se lasă la fiert cam 5 minute, se condimentează după care se alătură creveții și se presară mărarul tocat mărunt. Se amestecă sosul cu pasta fiarta „al dente”.

Poftă bună!

 

 

fnwv3hwasbu811sr8kxtw_thumb_e0

Rd%mT9Q0QQKDd4Uu5zjEQg_thumb_e6.jpg

5m0OlUxRR22%lnhiotBs3A_thumb_eb.jpg

p98kmsrmtxsqxkncncm95a_thumb_f2

GOA4wpEVQr2vrj2b9vO85Q_thumb_fb.jpg

xMbC+jC+RWelY63zZ+ELZw_thumb_fe.jpg

HXCILlv1Sq+6bC9oe4z7YA_thumb_102.jpg

X+GSJUp1TEu8k1Gsukg1FQ_thumb_109.jpg

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s