Tagliatelle alla carbonara

Propunerea de astăzi este o bine cunoscută  rețetă italiană, și anume: tagliatelle alla carbonara. Este o rețetă  ușor de făcut, rapidă, așa cum le place italienilor 🙂 Aceasta nu este rețeta originala întrucât eu personalizez aproape fiecare fel de mâncare ce îl  prepar 🙂

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 200 g tagliatelle
  • 2/3 ouă
  • usturoi
  • 50 g parmezan
  •  100 g bacon
  • 1 lingură de smântână
  • sare și piper după gust

Cantitățile ingredientelor pot varia în funcție de preferințe.

Mod de preparare:

Se prăjește baconul în propria grăsime împreună cu usturoiul într-o tigaie adâncă, destul de încăpătoare. Între timp se pune apa la fiert pentru tagliatelle. Se bat ouăle bine, peste care se adaugă 2 linguri de parmezan și una de smântână, se condimentează cu sare și piper după gust. Când pasta este fiarta „al dente” se adaugă în tigaie peste baconul prajit, acestora se alătură  ouale bătute, se amestecă până când gradul de coacere al ouălor este cel preferat de voi. Atât! Simplu, rapid de făcut și foarte gustos!

Poftă bună!

 

gnhbq2n6rpcqfmeiyuxrgg_thumb_94

rh8rfMcaRrWuCIY2GJOnCA_thumb_a0.jpg

5M4e591aS%Sud%kzi7x7Ug_thumb_98.jpg

fk0yyinqqzwy3xlm6bdwqq_thumb_a5

q8cOM0zaRU61cpKwA1Vi3g_thumb_af.jpg

ooy+fPqMSV2O9EvUr30Y2A_thumb_b2.jpg

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s